Puur van vuur genieten

Recepten


Carolina mustard sauce


Kippelever met ui spiesjes

Benodigdheden:

8 kippelevers

2 ui

3 eetlepels Ketjap manis 

Scheut Olijfolie 

Water 

1 Knoflook teentje 

Peper zout

 

Allereerst kook je de lever 3 a 4min op middelhoog vuur dan krijgen ze een betere structuur niet zo korrelig. Spoel ze koud af en laat ze even rusten voor een half uurtje.zet je skillet op het vuur en een goeie scheut olie in de pan.

Snij de ui in partjes en maak er schijfjes van.

Bak ze mooi goudbruin in de olie .ik heb  Vervolgens in de olie die overgebleven is 1 teen knoflook geperst. En 3 eetlepels ketjap erbij in gedaan en op half hoog vuur circa 175 gezet. De levertjes mooi bij snijden geen losse kleine stukje en hoppa in de olie. Tot ze goudbruin  zijn niet erg lang een paar minuutjes ik kook erg op gevoel en zou zeggen 3 minuten .nu de spies voorzichtig opmaken. Om en om ui lever ui.

Ik heb mais brood geroosterd en er vierkantjes van gesneden daar steek ik de spiesjes in en bovenop als garnering mierikswortel. 

Eet smakelijk 

Er is geen video geplaaatst



Bacon courgette rolls

Ingredienten:

2 courgette

2 pakje ontbijtspek (rechtte repen)

1 Parmezaanse strooikaas

1 kipkruiden/rub 

1 flesje colasaus sausguru 

1 scheutje olijfolie 

 

Benodigdheden:

1 skillet

1kaasschaaf

1scherpmes

1 rolletje slagertouw

1 schaar 

 

Je neemt de courgette en schaaf  met de kaaschaaf vlakke lange repen tot je in het midden bent je stopt als je pitjes vd binnenkant gaat zien.

Nu Kwast je de reep in met olijfolie en bestrooi met de kipkruiden .

Vervolgens bestrooi je hem met de parmezaanse kaas.

Nu neem je 2 repen spek en leg ze in de lengte aan mekaar.

Hierbovenop gaat de courgette reep met de bestrooide kant omhoog

Tezamen rol je dit op tot een rolletje.

Het rolletje is nu 3 a 4 cm breedt.

Een mooi rolletje om op te binden .ik heb ze 2 maal opgebonden aan de buitenzijde niet aan de rand maarzo dat ik middendoor een mes kan halen.

Want dan heb je 2 mooie kleine rolletjes voor in de skillet.we doen een beetje olie in de skillet en vullen hem met de rolletjes tot we vol zijn .

Top het af met druppels colasaus en wat parmezaanse kaas en ik heb er een takje rozemarijn bij in gestoken. En nu komt het leukste gedeelte we steken de bbq aan indirect op 180 gr .

Voeg een beetje rookhout toe naar smaak. ik heb beuken snippers gebruikt. Maargoed daar kun je in kiezen wat jezelf wilt . Ik zou zeggen zet de skillet in de bbq en wacht 45 a 60 minuten tot het spek een mooie kleur heeft.

Ps bijt je niet vast op tijden het verschilt ook per type bbq gewoon de oogjes open houden daar leer je het meest van.

 

Eet smakelijk 

 

 

Co


Recept

Koud gerookte eieren

Recept

Portobella ree burger