Puur van vuur genieten


Hallo bbq,ers

Heb je een eigen bbqproduct. En zou je graag een review willen dus eigenlijk een eerlijke oprechte omschrijving van jou product. Bbqbrommer kijkt er naar uit om er een stukje over te schrijven. Dus vind je dit leuk stuur mij dan gerust een mail. 

De eigenschappen van houtskool.


Een grafiek met de gangbaarste houtskool eigenschappen

Hierbij een verduidelijking met de eigenschappen van houtskool.

In de video hieronder veretel ik alles omtrent houtskool. we praten niet over merken maar houtsoorten en wat kun je ermee.

Daarbij staat hiernaast een tabel met de aangevinkte kenmerken.

Duketownsmokers

All purpose rub

Vandaag kreeg ik de vraag van Joris willems mijn bbq maat (partners in Qrime). Rinus ik heb mijn rub weer wat bijgewerkt en wil jij hem eens reviewen.

Dus bij deze. 

Ik krijg de pot met de rub erin en de eerste indruk is goed al wel een mooie plastic pot met witte strooideksel altijd fijn.

Er zit een strak etiket op en alles is duidelijk omschreven.

De prijs 200 gram voor 7,95 is net iets goedkoper als andere merken maar er zit ook iets minder in.

Nu de smaak en toevallig heeft een andere vriend van mij Maarten op de horecava wat mooie black angus biefstukken gescoort om te testen.

So here we go we strooien de rub genaamd full bull van duketownsmokers over de stukken vlees heen. Wat meteen opvalt is de fijne structuur. Maarten natuurlijk erg nieuwsgierig steekt zijn vinger in de pot en proeft.

Hmm ik zie hem denken en zegt nou ik vind hem zo wel een beetje zout. Waarop ik zeg en dat is ook echt zo de smaak van elke rub is warm op vlees anders als koud uit de pot.

Maargoed we laten het vlees lekker even liggen het is tijd voor een pilsje.Na een half uurtje en de bbq op hoge temperatuur grillen we de biefstuk af.

Even laten rusten en snijden maar. Nou ff happen!! en een mooie zacht zoetige smaak komt naarboven daarintegen ben je de smaak van het biefstuk niet kwijt en is het zelfs een xtra aanvulling.En als ik op de laatste stukjes zit te kauwen komt er een warme gloed achteraan.

Die net even een verrassing is en eigenlijk ben ik totaal niet van hitte in mijn eten maar het is niet overheersend nadelig aanwezig. Maarten daarintegen vind pittig eten heerlijk en geniet er echt van.

 

Hierbij onze bevindingen zijn over deze rub

 

1 mooie fijne structuur 

2 een subtiele smaak niet overheersend

3 op meerdere vleessoorten te gebruiken

4 prijs/kwaliteit verhouding is goed

 


Johan groeneeitje (fb)

aranchello homemade

Zoals ik vaker doe zat ik vorig jaar op facebook te snuffelen. Ik kwam daar johan tegen die zelf limonchello maakte. En bij toeval met dezelfde interesses als mijzelf bbq en genieten van een sapje.

Zo heb ik hem benaderd en een flesje limonchello opgepikt.

Een mooie fles met een heerlijke frisse limonchello. Ja !! dit was het begin van onze eerste kennismaking. Ondertussen komen we mekaar vaker tegen op bbq events en natuurlijk kletsen we dan ff om onze interesses te delen.

Zo vertelde hij mij laatst dat hij met iets nieuws bezig was . Genaamd Aranchello eigenlijk hetzelfde idee als limonchello alleen gemaakt van navelsinaasappels en ja !! natuurlijk biologisch. Ondertussen heb ik weer een flesje opgepikt bij Johan om deze vernieuwing eens te testen.

Dus bij deze, en deze keer neem ik geen nip maar mijn vrouw. Want tenslotte is zij degene die het meest van dit soort drankjes houdt . Ik wacht het af en ze neemt nog een nip ze staat maar te proeven en te zoeken naar een goede omschrijving. Ik vervolgens ook maar eens een nip en samen zeggen we eigenlijk hetzelfde.

Deze aranchello is de puurste vorm van sinaasappelsmaak zonder dat de alcohol het negatief beinvloedt . Het zoete - zure en tevens de prikkel die een koude jus d,orange je kan geven. Samen met dat xtra alcoholische tintje maakt het genoodzaakt nog een nip te nemen. Pff wat een heerlijke frisse smaak.

Waarop mijn vrouw zegt dit smaakt denk ik heerlijk bij een bitterkoekjes dessert na de bbq.

Maar daar zullen we later nog eens op terug komen met een bijpassend recept. 

 

Tips 

 

1 - leg hem ijskoud het liefst in de vriezer.

2 - neem er gerust wat zoetigs bij 

3 - serveer hem in een gekoelt borrelglas

4 - drink het niet met visite want hij is zo weg