Biografie

Goededag Wat leuk dat jullie geinteresseerd zijn in mijn verhaal. Ik zal mezelf eerst even voorstellen mijn naam is Rinus Poot.

Ik ben midden 40 en getrouwd met Krista. Maar zeker ook een blije vader van 2 zoons Dries & Joris. Zo dan weten jullie gelijk hoe de vork thuis in de steel zit. Dan gaan we nu over op mijn grote liefhebberij. En waarschijnlijk vat je wel dat dit barbecue is. Ik ben hier 10 jaar geleden mee begonnen en het is door de jaren heen erg gegroeid. Dit komt mede doordat ik helaas een bedrijfsongeval heb gehad. Ja metrecht een ongeval want ik viel van het dak op harde betonnen vloer.

Door deze situatie heeft mijn hele leven een grote ommekeer gekregen. Zo heb ik helaas dagelijks zenuwpijn op mijn beperkte rechterarm en een slechtte handfunctie. Daarom heeft het UWV mij ook afgekeurt.

Maar gelukkig is barbecue een mooie uitlaatklep voor mij en heeft dit mij ook geestelijk sterk en overeind gehouden. Na dit ongeluk heb ik mijn foodbike BBQBROMMER met hulp van vrienden en familie opgebouwd. En stappen ondernomen om beter te kunnen barbecuen zo ben ik officieel bbq jury geworden voor de KCBS (kansas city barbecue society). En heb ik samen met mijn grote vriend Joris Willems bbq team Partners in Q-rime opgericht.Hiermee doen we puur voor de lol mee aan verschillende bbq wedstrijden. Jazeker want dit is echt bedoelt om van mekaar te leren en uitdagingen aan te gaan.

En als ik dan over uitdagingen praat is de volgende er zeker eentje waar ik best trots op ben. Voor dit ongeval stond ik op straatfeesten bruiloften en festivals met mijn kinderact maar dat ging helaas niet meer met mijn rechterhand.

Dus ben ik een youtube kanaal begonnen waar ik erg veel plezier uithaal elke zondag morgen om 9:00 drop ik een youtube video eruit van recept tot unboxen of tips en tricks allemaal bedoelt om mijn passie en liefde voor bbq over te brengen.

Want als je nog zo jong bent wil je gewoon nog altijd een doel en afleiding hebben. Gelukkig kan ik mezelf daarin goed vinden en groeit mijn kanaal gestaagd. Laten we wel wezen tenslotte hoeft het ook niet een groot kanaal te zijn. Ik zie het meer als bezigheids therapie.

Dan zullen jullie jezelf ondertussen wel afvragen waarom dan de bbqbrommer want je doet geen catering toch. Nou dat klopt ook volledig ik ben alleen gek op oude bakfietsen en bakbrommers . Daarom wilde ik echt item hebben waardoor ik dus makkelijk te herkennen ben ja!! het is dus geboren uit een combinatie van liefhebberijen.

Wat ik wel eens vaker zeg bbq is meer als vlees op je rooster klappen. vooral met lange garingen of hoge temperaturen. Zo koken we op allerlei manieren met verschillende barbecues en dat kan van open vuur tot kamado wezen. Echt amerikaans of lekker aziatisch groentes vleesjes alles kan natuurlijk. Dan is mijn verhaal/biografie hierbij wel zo,n beetje compleet en bedank ik jullie voor de interesse net als altijd zeg ik dan #VERREKTELEKKER. 

Mvgr Rinus Poot 

Deel deze pagina